Kredit Svetske banke za jačanje zdravstvenog sektora u FBiH

Bez autora
Feb 22 2011

Vlada Federacije BiH /FBiH/ dala je saglasnost ministarstvima finansija i zdravstva za vođenje pregovora sa Svjetskom bankom o kreditu u iznosu do 6.000.000 dolara namijenjenih za realizaciju Projekta jačanja zdravstvenog sektora. Vlada FBiH danas je na prijedlog federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela Odluku o načinu knjiženja uplaćenih novčanih sredstava koja se dodjeljuju iz pasivnog podbilansa privrednim društvima s većinskim državnim kapitalom u 2010. i 2011. godini. Sredstva bi ostala evidentirana na ovom kontu do trenutka donošenja pojedinačnih odluka Vlade FBiH i skupština privrednih društava o pokretanju postupka dokapitalizacije. Vlada FBiH donijela je Odluku o davanju saglasnosti na imenovanje Envera Agića Fikreta Bešovića za izbor na pozicije članova Nadzornog odbora "Elektroprivrede BiH" Sarajevo.

Kredit Svetske banke za jačanje zdravstvenog sektora u FBiHVlada Federacije BiH /FBiH/ dala je saglasnost ministarstvima finansija i zdravstva za vođenje pregovora sa Svjetskom bankom o kreditu u iznosu do 6.000.000 dolara namijenjenih za realizaciju Projekta jačanja zdravstvenog sektora.

Vlada FBiH danas je na prijedlog federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela Odluku o načinu knjiženja uplaćenih novčanih sredstava koja se dodjeljuju iz pasivnog podbilansa privrednim društvima s većinskim državnim kapitalom u 2010. i 2011. godini.

Sredstva bi ostala evidentirana na ovom kontu do trenutka donošenja pojedinačnih odluka Vlade FBiH i skupština privrednih društava o pokretanju postupka dokapitalizacije.

Vlada FBiH donijela je Odluku o davanju saglasnosti na imenovanje Envera Agića Fikreta Bešovića za izbor na pozicije članova Nadzornog odbora "Elektroprivrede BiH" Sarajevo, saopšteno je iz federalne Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik